Horloge

De drietand van Neptunus, onlosmakelijk verbonden met het logo van ’s werelds elegantste race automerk.

(Foto van de Maserati website)

Bologna, Italië, de geboorteplaats van Maserati. Hier startten drie broers – Alfieri, Ettore en Ernesto Maserati – in 1914 met de productie van bougies. Mede door hun wederzijdse passie voor techniek en motorsport begonnen ze met het knutselen van op maat gemaakte raceauto’s. In 1926 hadden ze hun eerste originele ontwerp gemaakt, de Tipo 26, die de naam Maserati droeg. Op de motorkap pronkte een nieuw geslagen chromen logo: de drietand van Neptunus.

Deze oude Romeinse godheid, staat al millennia lang symbool voor kracht, vitaliteit, moed en beheersing van de zeeën. Onder de naam Neptunus Equester, ook door de Romeinen aanbeden als een god van de paarden en een beschermheer van de paardenraces

Mario Maserati, de vierde broer van de familie, heeft het kenmerkende drietand-embleem van Maserati ontworpen. Zijn passie leidde meer naar de kunst en zijn inspiratie kreeg hij dankzij de fontein van Neptunus op de Piazza Maggiore in Bologna, een herkenningspunt van de stad dat stond voor kracht en energie.

Drietandssymboliek

Het logo is in de afgelopen 105 jaar van het bestaan ​​van het merk nauwelijks veranderd, een bewijs van de kracht van de drietandssymboliek en dus een toepasselijk icoon gezien het vermogen van Maserati om een ​​zee van rivalen te scheiden en flink op te vallen in een intens competitieve markt.

(beeld via ListCarBrands.com)

In 1933 onderging het logo zijn eerste update met behoud van zijn kernelementen. De drietand werd rood en werd in een puntig ovaal geplaatst, en daaronder de Maserati-naam in schreefloze letters. De kenmerkende rode, witte en blauwe kleurencombinatie diende als een knipoog naar de Bologna-roots. Deze versie bleef tachtig jaar gehandhaafd, waarbij kleuren en kleine details enigszins evolueerde.


Maserati heeft ook zeer stijlvolle horloges gemaakt, met de kenmerkende drietand op de wijzerplaat. Bekijk onze collectie in de shop.

%d bloggers liken dit: