Zonnebril

Een geweldige investering: de Pilotenzonnebril, iconische tijdloosheid

(Foto van Daniel Schludi op Unsplash)

De klassieke aviator zonnebril – The Aviator – wordt gekenmerkt door donkere, soms reflecterende, licht bolle lenzen. Het dunne elegante montuur is gemaakt van staal of titaniummetaal met een dubbele of driedubbele neusbrug. Smalle stijve brilarmen of soms flexibele kabelpoten zorgen voor een stabiele pasvorm op de oren.

Het ontwerp, met de herkenbare druppelvormige lenzen en rechte bovenkant, bestrijkt het gehele gezichtsveld van het menselijk oog. De ogen worden daardoor zoveel als mogelijk beschermd tegen de invallende zon en extra schadelijke UV-straling.

De pilotenzonnebril is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik door luchtmachtpiloten. Tegenwoordig worden pilotenzonnebrillen mainstream gedragen nadat ze gepopulariseerd zijn door het merk Ray-Ban. Na het ontwikkelen van een pilotenbril voor de massamarkt, hebben ze het gebruik van deze bril op zijn kop gezet zonder de iconische stijl of het beoogde doel van lichtreflectie te veranderen. En je hoefde geen vlieger te zijn om deze iconische bril te dragen.

Pilotenzonnebrillen kregen een boost in 1986 toen Tom Cruise deze droeg in de film ‘Top Gun’, waardoor de verkoop van Ray-Ban pilotenzonnebrillen enorm steeg. Iedereen wilde gezien worden met deze zonnebril, inclusief talloze film- en popsterren. Pilotenbrillen werden al snel een symbool van Hollywood-glamour.

Iconische tijdloosheid

De Aviator heeft een duurzame en tijdloze look die waarschijnlijk niet snel zal veranderen, waardoor ze een geweldig investeringsstuk is. Zelfs in de afgelopen 70 jaar is de vorm van de bril nauwelijks veranderd, terwijl sommige stijlen zich aan de tijd hebben aangepast.

Naast Ray-Ban zijn er verschillende merken die hun eigen variant van de Aviator zonnebril hebben uitgebracht. En tegenwoordig zijn de modellen transparant, reflecterend, getint of zelfs roze, dus het is mogelijk om deze bril te combineren met elke garderobe.

Wat altijd zal blijven, is het iconische beeld van de drager van een pilotenbril: een glamoureuze, vintage look die nog steeds erg fris is en niet snel uit de mode zal raken.


Pilotenzonnebrillen mogen niet ontbreken in je collectie. Zoals hierboven beschreven, zijn deze tijdloos en geven ze je een geweldige stoere uitstraling.. Bekijk onze collectie pilotenzonnebrillen in de shop.


Of bekijk de uitgebreide collectie pilotenzonnebrillen op Zonnebrillen.com

%d bloggers liken dit: