Brand

Guess Who? Alles over de heersende stijl van Guess by Marciano

(Foto via Guess)

Tenzij je onder een rots hebt geleefd, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het populaire designermerk Guess, ook wel Guess? genoemd. Opgericht door Georges Marciano en zijn broer Maurice in 1981, begon het merk Guess met de creatie van unisex, modieuze denim jeans. Guess denim was een ware rage in de jaren 80 en had een kenmerkende rits aan de zijkant en een stonewashed look, perfect voor die periode.

Sinds het begin van de denim is Guess prominent aanwezig in Hollywood, inclusief de favoriete jeans van Back to the Future’s Marty McFly, die van top tot teen op maat gemaakte Guess-kleding droeg. Er werd onthuld dat Marciano een speciale kostuumlijn had ontworpen, speciaal voor de film.

Michael J. Fox als ‘Marty McFly’, in de film ‘Back To The Future (1985)’

Van denim tot een mode-imperium

Guess heeft als merk altijd een high-end en toch trendy uitstraling gehad, en is het een merk dat algemeen wordt vertrouwd door modellen, beroemdheden en gewone burgers. Na de eerste lancering van het merk in de vroege jaren 80 is Guess verder gegaan dan alleen denim en biedt het nu kleding voor kinderen en baby’s en een breed scala aan accessoires, waaronder zonnebrillen en horloges.

De zonnebrillen, sieraden en horloges van het merk zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, die allemaal voldoen aan een luxe standaard, zowel qua kwaliteit als qua uiterlijk. De Guess-accessoirelijn is gedurfd en glamoureus zonder opzichtig of overdreven aan te voelen. Van zonnebrillen tot armbanden, elk item heeft een unieke en duidelijk Guess-look. Het is geen wonder dat het merk een imperium is geworden sinds het bescheiden begin begin jaren tachtig.

In 2007 lanceerde het merk G by Guess, een uitloper van het merk dat zich richt op het concept van de ontspannen maar gewaagde levensstijl in Zuid-Californië.

Het wereldwijde merk van Guess is een symbool geworden van jeugd, sexiness en de fundamentele geest van avontuur. Elk individueel Guess-kledingstuk of accessoire is doordrenkt met deze energie, waardoor het de drager maximaal vertrouwen geeft.


Armbanden, zonnebrillen, ringen, manchetknopen, horloges en oorbellen. Bekijk onze Guess collectie in de shop.

%d bloggers liken dit: